מתכוני דגים

תבשילי דגים, דגים בתנור, דגים חריפים וגפילטע פיש - הם הבסיס למטבח היהודי. כל ארוחת שבת מתחילה במאכלי דגים. גם המטבח האסייתי מביא לנו שפע של מתכוני דגים וטעמים חדשים. וכנראה שבכלל תושבי הים התיכון אוהבים לאכול דגים בכל צורה.

חריימה

אצלנו ממש אוהבים לאכול חריימה, אני לא נוגע בדגים אבל עם שנים יצא לי ללמוד איך מכינים את החריימה. באופן כללי ומוזר, בעבר עש...

פילה דג פלמידה בפול

במחבת מחממים שמן, מוסיפים את נתחי הדג ומטגנים כשהעור למטה, הופכים ומטגנים דקה נוספת מצד שני ומניחים בצד. מוסיפים למחבת ...

קונפי דגים

שומרים את נתח הדג בצנצנת סגורה בנוזל הבישול ומשתמשים בו להכנת סנדוויץ' טוניסאי. מתקבל דג משומר כמו הטונה המוכרת הרבה יותר...

קרפצ'ו פלמידה ושומר

קוצצים את הדג, בצלחת מרפדים את התחתית בפרוסות השומר והעלים. בעזרת כפית מוציאים את הגרעינים מהעגבנייה ומפזרים על הדג, זורים...

טרטר פלמידה עם תוספות

מניחים את הארטישוק בקערית, יוצקים רבע כוס מים ומיץ לימון, משרים כחצי שעה. הטרטר; בקערה מערבבים את קוביות הדג, הזיתים, הצנ...

מרק דגים

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים את הגזרים, השומר ומטגנים דקות ספורות תוך כדי בחישה. מוסיפים רסק עגבניות, שום ופלפל ומערבבים....

בורי בפלפלים תבשיל פיקנטי

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים את נתחי הדק ומטגנים משני הצדדים, מוציאים את הדגים ומניחים בצד. מטגנים את הבצל וסוגי הפלפלים,...

מוסר ים עם רוזמרין

בכלי מערבבים את כל חומרי המשרה ומערבבים. מניחים מעל כל יריעה אלומיניום דג אחד, על הדג יוצקים מהרוטב מניחים שן כתושה 1/2 כ...

קדירת מוסר עם עגבניות שרי

בסיר שטוח ורחב מחממים שמן, מוסיפים יין, ציר דגים, שום כתוש מלח פלפל ומרתיחים. שמים את הדגים ברוטב מבשלים כחמש דקות, מוסיפ...

מוסר בתנור עם ירקות שורש

את הירקות קולפים וחותכים לקוביות, מערבבים בקערה עם מלח ופלפל, פפריקה ובהרט מוסיפים את השמן, בתבנית אפייה פורסים את הירקות. ...

פילה לוקוס ביין

מכינים קערת מי קרח. ממלאים סיר במים עם מלח, ומרתיחים, ומבשלים את גבעולי הבק צ'וי כ- 5 דקות במים הרותחים, מעבירים לקערת מי ה...

פילה לוקוס אפוי ביין

מקוצצים את הפטרוזיליה, כוסברה ועירית, זורים עליהן מלח, פלפל ומערבבים. בתבנית אפייה מניחים את פרוסות הלימונים והעגבניות ל...

דג לברק מטוגן ברוטב קארי

חורצים בדגי הלברק 3 חריצים אלכסוניים לאורכם, מתבלים במלח. מחממים שמן לטיגון מוסיפים את הדגים כשהשמן חם מאוד, מנמיכים ללה...

סטייק טונה עם טמפורה

חוצים את החצילונים לאורכם חותכים כל מחצית מהקצה הצר כלפי מטה, ומועכים אותם מעט למעין מניפה פרושה. מחממים שמן לטיגון עמוק...

קוביות טונה בשומשום

מערבבים בכלי את כל מרכיבי המשרה, ומשרים את קוביות הדג כחצי שעה. מחממים מחבת טפלון בריסוס קל של שמן, טובלים את קוביות הדג ...

קרפצ'יו אינטיאס וחצילים

בקערה מערבבים כוסברה, מיץ לימון, עגבניות שמן זית ומלח מוסיפים את קוביות החציל והדג ומערבבים. מגישים בצלחת אישית טחינה וש...

קציצות דגים

מחממים שמן זית בסיר שטוח, שמים עגבניות ושום פרוס, מטגנים מעט, עד שהעגבניות מתרככות . במחבת מטגנים בשכבה דקה של שמן רגיל ...

דג מרוקאי

ממליחים את פרוסות הדג במלח גס ומשהים לחצי שעה. בסיר רחב ושטוח מניחים על תחתית הסיר את צרור הכוסברה השטוף. מוסיפים את הפלפ...

פילה דג דניס בתנור עם גרגרי חומוס ומנגולד

במחבת עם שמן מטגנים תוך בחישה את עלי המנגולד הקצוצים, מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים, מוסיפים בהדרגה את כל מרכיבי הטעמים ...

נתחי טונה אפויים ברוטב ירוק

בסיר רחב מחממים שמן ומאדים את הבצל והשום, מוסיפים תרד ומטגנים דקות ספורות, יוצקים יין ומים ומרתיחים, מנמיכים להבה ומבשלים ע...

ברבוניות מטוגנות

ממליחים את הדגים ויוצקים מעט מיץ מלימון טרי, משהים כרבע שעה שוטפים ומנגבים. מחממים שמן במחבת, טובלים את הדגים בקמח ומטגנ...

פורל במחבת עם חמאה ושום

בוזקים מלח על הדגים מטפטפים מיץ לימון ומשהים לשעה. במחבת עם חמאה מומסת מאדים את הבצל והשום, מוסיפים פטריות ותבלינים ומאדי...

דג סול אפוי עם פירות יבשים

משהים את הדג במלח ומיץ לימון כחצי שעה שוטפים ומייבשים. בתבנית חסינת חום מניחים את פרוסות הדג, מפזרים את הפירות הקצוצים סב...

מרק טונה משומרת עם אורז לצידה

במחבת עמוקה ממיסים את החמאה, מאדים את הבצל והפטריות. מוסיפים את הקמח ומערבבים לרביכה חלקה, מוסיפים את המרק מבשלים עד שהתע...

דג בורי עם נענע

מניחים את הדגים בכלי יוצקים מעל הפרוסות מיץ לימון ומלח, משהים לשעתיים שוטפים ומייבשים. בסיר עם שמן מטגנים את הבצל והשום, ...
1 2 3 4
באגף ה מתכוני דגים תמצאו 97 מתכונים, בחרו את המתכון המועדף ותהנו.