מתכוני קטניות

דייסות, מרקים, סלטים ותבשילים המבוססים על קטניות כגון אורז, עדשים, אפונה, בורגול, חומוס, כוסמת ועוד.

קציצות צמחוניות עתירות חלבון לספורטאים

אחת הבעיות שאני נתקל בהם כמי שעושה הרבה ספורט ומשתדל לא לאכול כמעט מוצרים מהחי זו בעיית החלבונים. שנים רבות ניסיתי לפצח את...

סופגניית סושי – מתכון יפני

בסיר שמים אורז ומים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 12 דקות. בנפרד מרתיחים חומץ וסוכר במשך 5 דקות. לאחר שהאורז מוכן יוצקים א...

קיצ'רי אורז ברסק עגבניות

משרים את האורז כעשר דקות במים ומסננים. בכלי אחר שוטפים ומסננים את העדשים. מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים לפי הסד...

רול סושי

מבשלים את האורז במים בסיר מכוסה, מרתיחים ומנמיכים את הלהבה מבשלים כרבע שעה ומכבים. למילוי, מערבבים היטב את כל החומרים. ה...

כדורי ריזוטו

מבשלים את האורז על פי הוראות היצרן, מצננים מעט. במחבת מחממים שמן מוסיפים את השום ואפונה מטגנים קלות עד לריכוך. מסירים ...

לביבות אורז צהובות

במחבת מטגנים את הבצל, מוסיפים אבקת קארי ומערבבים היטב. מוסיפים את השקדים כעבור שנייה מסירים מהאש ומצננים. מעבירים את תכ...

אורז שחור

סביר עם שמן מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ממשיכים לטגן דקה נוספת. לסיר מוסיפים אורז, מלח אבקת מרק ומים, בוחשים היטב ומר...

סלט אורז אדום

בסיר מערבבים מים עם אורז ומרתיחים, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל כ- 40 דקות נוספות, האורז יוצא רך, מערבבים בעזרת מזלג, מכסים ו...

אורז ירוק

ממלאים סיר במים מוסיפים מלח ומרתיחים, מוסיפים את האורז ומבשלים חמש דקות, מסננים מהמים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערת האור...

עגבניות ממולאות בעדשים פומלה ועוד

מבשלים את העדשים במים רותחים כ- 30 דקות, מסננים ומשהים בצד. חותכים את ראש העגבנייה ומניחים בצד, מרוקנים את תוכן העגבנייה...

אורז גרוזיני מתובל

בסיר מחממים שמן , מוספים אורז ובוחשים היטב, מאדים את האורז בשמן כחמש דקות. בסיר נפרד מרתיחים את ציר מרק העוף, יוצקים מעל ...

סלט עדשים גבינה וגזר

מבשלים את העדשים במים עם מלח עד שהן מתרככות כ- 25 דקות, מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה גזר, בצל וגבינה. מערבבים ...

קרוסטיני של עדשים ועגבניות

בסיר שמים את העדשים עם 2 כוסות מים ומרתיחים, מכסים את הסיר מנמיכים להבה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ומע...

חמין נבטים נפלא

בסיר עם שמן מטגנים את הבצל ומעבירים לסיר חמין. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים כולל הביצים שהורתחו מכסים במים ומרתיחים. ...

כרוב וכוסמת עם אווז מעושן ועוד

בסיר מחממים 1 כף שמן, מוסיפים את הכוסמת ומטגנים דקות ספורות, מערבבים עד שכל הכוסמת מצופה בשמן. מוסיפים מים רותחים ומלח ומ...

פאייה בשרית נוסח ברצלונה

במחבת מקפיצים את תערובת הבשרים בשמן ומניחים בצד. מטגנים בצל ומזהיבים מוסיפים את הפלפל הירוק וממשיכים להשחים על להבה נמוכה...

ריזוטי לימון ופטריות

בסיר עם שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום ופטריות ומערבבים כחמש דקות, מסירים מהאש ומניחים בצד. בסיר עם שמן מטגנים...

תבשיל גריסים נוסח מרוקו

מרתיחים את הגריסים במים ומלח, מכסים חלקית במכסה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ- 40 דקות. במחבת מקפיצים קלות את הבצל ומעביר...

אורז מטוגן מקושט וטעים

במחבת עם שמן מטגנים את קוביות הבשר השום והזנגביל ורסק הפלפל, מטגנים עד שהבשר משחים ונעשה פריך, מוסיפים את הבצל הירוק והפטריו...

ריזוטו פטריות

בסיר עם שמן מחומם מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום ובוחשים, מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים בטיגון כ-5 דקות על להב...

אורז חום

בסיר מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שישחים מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים מים ומתבלים, מרתיחים, מנמיכים...

אורז קארי מתובל

בסיר כבד מחממים שמן, מוסיפים הל, גרגרי כוסברה וחרדל מטגנים תוך כדי ערבוב מספר שניות. מוסיפים קארי ,שום ואורז ממשיכים לערב...

אורז ירוק עם פול ואפונה

מחממים שמן בסיר מוסיפים אורז ועשבי תיבול ומערבבים, מרתיחים ומוסיפים את שאר המרכיבים. מנמיכים להבה מכסים במגבת וממשיכים בביש...

פילאו ירקות הודי

בסיר עם שמן מטגנים את זרעי הכמון כ-5 שניות, מוסיפים את תפוחי האדמה, הגזר והאפונה ממשיכים לטגן כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מו...

סלט שעועית נוסח אוסטריה דל קלוריות

בסיר עם מעט מים ומלח מבשלים את השעועית כ-10 דקות, מסננים ומצננים. בקערה מניחים את השעועית המסוננת ואת יתרת המרכיבים , מתב...
1 2 3
באגף המתכוני קטניות תמצאו 59 מתכונים, בחרו את המתכון המועדף ותהנו.