השם בעברית: גמבה
השם באיטלקית: GAMBA
השם באנגלית: SWEET PEPPER
כללי: גמבה הוא ירק בצבע אדום, ירוק או צהוב והוא זן של ירק הפלפל אך בניגוד אליו הוא אינו חריף וממדיו גדולים יותר. כתוצאה ממחקרים ופיתוח ישראלי יש זני פלפל בצבעים נוספים כמו סגול, ירוק חיוור ועוד.
המקור: השם פלפל נולד בשפה הסנסקריטית וממנה ללטינית וליתר השפות כמו אנגלית, גרמנית ועוד. התלמוד הבבלי כבר מדבר על פלפלין או פלפולא והפך למילה נרדפת לחריפות או למרץ ואנרגיה. שימוש זה חדר גם לשפה העברית.
רפואי: אורחת תדירה בכל סוגי הדיאטות.
הרכב: מקור מצוין לויטמין C לבניית קולגון החיוני לעור
שימושים: נאכל טרי, חלק מכל מיני סלטים, תבשילים, בגריל, קלוי וכחלק ממאכלים כמו רצועות גמבה עם שום ושמן זית, אורז עם גמבה ולמעשה כל מאכל יכול לכלול את הגמבה בצורה כזו או אחרת. על פיצה. כחלק3 משיפודים על האש. תוספת לכל מאכלי הבשר, עוף ודגים.
השאירו תגובה