השם בעברית : גורגונזולה
השם באנגלית : GORGONZOLA
תכונות כלליות : גבינה כחולה איטלקית המיוצרת באזורי לומברדיה ופיימונטה, מחלב פרה מלא ומפוסטר שאליו מוסיפים חיידקים שונים. לאחר סינון מי הגבינה היא עוברת יישון בטמפרטורות נמוכות ובמהלכן מוחדרים לגבינה מוטות היוצרים תעלות אוויר בהן מתפתח העובש. ככל שיארך היישון יותר תהיה הגבינה מוצקה יותר וטעמה יהיה חריף יותר. הגורגונזולה היא כיום מותג מוגן ורק איזורים מסוימים רשאים לקרוא לתוצרתם גורגונזולה. הגורגונזולה היא גאוות הקולינריה האיטלקית. ככלל הגבינה מיוצרת מחלב בקר מפוסטר ויש לה מראה לבן עד קש בהיר, ורכות רבה, עורקי העובש אינם ממש כחולים אלא קרובים יותר לירוק ותהליך הייצור דומה לכך אצל הגבינות הכחולות. זריעת נגבי העובש בשלבי הגיבון הראשוניים וחירור הגבינה נעשה כדי לפתוח דרך לחמצן בדרכו לעובש. לגורגונזולה שני טעמים, מתקתק וחמאתי מול זה היותר פיקנטי ועוקצני.
המקור : האגדה מספרת כי הגורגונזולה הייתה מוגשת בפונדק מסויים בצורתה הלבנה והרכה ויום אחד הבחין הפונדקאי כי הגבינה העלתה עובש ושינתה כתוצאה מכך את צבעה. למרות זאת החליט הפונדקאי להגישה לאורחיו במקום לזרוק לפח. להפתעתו האורחים לא רק שלא זרקו את הגבינה בפניו אלא ביקשו תוספת ומכאן צמחה הגבינה. היא קיבלה את ההגנה בשנות החמישים של המאה העשרים וגם היא כאחיותיה האירופאיות מתיישנת במערות היכן שהיא מקבלת את הארומה המיוחדת שלה.
שימושים : הגורגונזולה נאכלת בדרך כלל כקינוח לאחר האר4וחה כחלק ממגש גבינות או בשילוב עם פירות ויין. ניתן להכין ממנה רוטב פסטה או לשלבה בסלטים שונים או מאכלי בשר, דגים ואטריות. ישנם מאכלים רבים כמו פסטה ברוטב גורגונזולה או ריזוטו דלעת עם גורגונזולה, פירה תפוחי אדמה עם גורגונזולה, ניוקי גורגונזולה ועוד מאכלים רבים כיד דמיון השפים.
השאירו תגובה