השם בעברית: סוכר דמררה
השם המוכר: CLASSIC DEMERARA
כללי: סוכר דמררה קלאסי הוא סוכר בצבע חום זהבהב אשר מאופיין בגרגירים גדולים ויחסית גם הומוגניים. לסוכר זה מרקם פריך ודביק והוא עשיר בארומה וזאת הודות למולסה (הסירופ הטבעי בקנה הסוכר) אשר עוטפת כל גרגיר וגרגיר בנפרד. אין בו כל תוספות או צבעי מאכל שהם. בשל טעמו המיוחד הוא אידיאלי להמתקת משקאות חמים כתה, קפה ועוד. סוכר דמררה הוא למעשה סוג של סוכר גולמי שנוצר כמוצר לוואי בתהליך עיבוד טחינת והוצאת המולסה מהסוכר. יש בו את מחצית מספר הקלוריות שבסוכר הלבן והוא נחשב לכן לבריא יותר או מזיק פחות. יש שני סוגים ידועים: הראשון הוא מאזור דמררה ונקרא על שמו והשני מאזורי גאנה וברבדוס שגרגיריו עדינים יותר מהראשון. מטבע הדברים הסוכר החום יקר יותר מהלבן. בעיקרון מומחי הרפואה והתזונה ממליצים להשתמש בכמה שpju, סוכר ולכן סוכר הדמררה הקלאסי גובר במאבק זה על הסוכר הלבן.
המקור: הארץ המובילה היא ברזיל ואחריה קובה וארצות הברית.
שימושים: כאמור, סוכר הדמררה ממתיק בקלות תה, קפה וכל משקה חם אחר וכן בבישול, ציפוי פריך של עוגות, עוגיות, פודינגים. יש מתכונים רבים בהם סוכר הדמררה הוא ניכר ביותר ולמעשה כל בישול בו משתמשים בסוכר כגון פאי תפוחים עם סוכר חום, נתחי עוף בסוכר חום, לפתן תפוחי עץ עם צימוקים וסוכר חום, ממתק פצפוצי אורז, עוגיות קווקר פריכות עם קמח מלא וסוכר חום.
הרכב: סוכר הדמררה הוא סוכר גולמי אמיתי המעובד פחות מהסוכר הלבן הנפוץ יותר. בתהליך ייצור הסוכר כותשים את קני הסוכר ומפרידים את הנוזלים העוברים הרתחה ומופרדים באופן טבעי למולסה וגרגירי סוכר גולמי צהבהבים בצורת גבישים. ההבדל בגווני הסוכר נובע מאחוזי המולסה הטבעית הנמצאת בסוכר. הסוכר החום מכיל אך ורק סוכרים טבעיים ממקור קנה הסוכר ללא כל תוספות אחרות. בעת המסת הסוכר החום במים ניתן לראות את הגרגירים הצהבהבים שוקעים בקרקעית הכוס וצבע המים משתנה. תהליך זה נוצר היות ולמולסה צורת סירופ והסוכר מופיע בצורת גבישים. המסת הסירופ במים חמים מהירה יותר מתהליך המסת הגבישים ולכן המולסה משתחררת מהגרגירים ונמסה לפניהם. הסוכר החום מכיל מעט יותר ויטמינים ומינרלים מאשר אחיו הלבן. בסוכר דמררה יש 394 קלוריות ל 100 גרם בתוספת של חלבונים, פחמימות, שומנים, נתרן, אשלגן, זרחן ומגנזיום.
השאירו תגובה