השם בעברית: אצת הוואקמה
השם באנגלית: WAKAME SEAWEED
אצת וואקמה מכילה ויטמינים רבים כגון A,B,C, וכן B12 והיא שייכת לקבוצת אצות הים החומות המכילות חומר בשם FUCOXANTHIN שהוא חומר טבעי המעודד שריפת שומנים, מעכב את התפתחות הסוכרת ומעלה את רמות הכולסטרול הטוב בכבד. אצות הוואקמה נחשבות גם למחזקות שיער והן טובות להכנת מרקים, סלטים, אורז, אטריות מוקפצות וכן כתוספת לכל בישול, סושי, ועוד. הו מכילות חלבונים, פחמימות, שומן, נתרן, יוד. אצת הוואקמה מכונה ביפן "החסה של המעמקים" והיא נחשבת לאצה יותר קייצית, ומסייעת לעיכול. היא גדלה על סלעים ושוניות בקרקעית הים. במטבח היפני היא נמצאת בשימוש נרחב במרקים כמו מרק המיסו, סלטים, סושי ועוד. במצבה המיובש היא נראית כמו פתיתים שחורים קטנים ומקומטים ולאחר השרייה בת חמש דקות במים קרים מקבלת גוון ירוק זרחני. מחקר אמריקני גילה כי צריכה סדירה של אצות וואקמה הצליחה להביא להפחתה של כ-10 אחוז ממשקל חיות המעבדה וההסבר לכך היה כי החומר הפעיל המריץ את פעולת חלבון ה- UCP1 שנמצא ברקמות שומניות ויש לו תפקיד מפתח בהשמנה והרזייה. הדבר טרם נוסה על בני אדם ומעריכים כי עד אשר יסתיימו הניסויים ותופק גלולת הרזייה יעילה תעבור עוד תקופה של כחמש שנים.
אצות הן צמחים קדומים מאד מאז שהתקיימו על פני כדור הארץ לפני מיליוני שנים. במזרח הרחוק הן משמשות כמרכיב תזונתי חשוב ועיקרי מזה מאות שנים כאשר העולם המערבי החל לעשות שימוש בהן רק במאה הקודמת. אצות ים הן צמחים הגדלים לרוב במי ים והן זעירות ולרוב אינן נראות בעין רגילה. אין הן מכילות שורשים או גזע או עלים. ישנם עשרות אלפי סוגים ותת סוגים הנבדלים זה מזה בגודל, בצבע, בריכוז המלחים בהן, חלקן גדל במים מתוקים ויש גם הבדלים במידת הטמפרטורה בה הן גדלות.
האצות מכילות כלורופיל שהוא חומר המקנה לצמח את הפיגמנט הירוק שחשיבותו רבה לגוף. הוא מסייע בפינוי רעלים, ריפוי פצעים בדרכי העיכול, מקל על דלקות, מחדש רקמות ומסייע בהפעלת אנזימים לייצור ויטמינים.
האצות מכילות חלבון באחוז גבוה, חומצות אמינו, שומנים, סידן, אשלגן ויוד וויטמינים בין היתר. ויטמין B12 המצוי במזונות מן החי מתפתח מחיידקים בגדלים על גבי אצות ים, בטא קרוטן שהוא למעשה ויטמין A, חומצה פולית, ביוטין, כולין, חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 יחד עם שומנים בלתי רוויים החשובים למניעת מחלות לב וכלי דם, הורדת כולסטרול, לחץ דם ומניעת גידולים ממאירים. האצות מכילות אחוז גבוה של מים, 80-90, ולאחר ייבוש נותרים 10-18 בלבד.
לאצות תכונות אנטי פטרייתיות ואנטי בקטריאליות, הן מחדשות ומחזקות את המערכת ההורמונאלית, מחזקות דם, יעיל במיוחד למקרי אנמיה, מעלות את רמת האנרגיה, משפרות את חילוף החומרים ומחזקות את מערכת החיסון, מאזנות את מערכת העצבים ואת פעילות בלוטת התריס בעיקר בשל היוד הנמצא באצות. אצות גם נחשבות למנטרלות רעלים גם לאחר קיום מצבי ההרעלה כתוצאה מכימותרפיה ומתכות הנאגרות בגוף כמו עופרת וקרינה רדיואקטיבית. אצות אף מסייעות בהורדה במשקל משום היותן ממריצות את חילוף החומרים בגוף וכן משום שהן מסייעות לפינוי נוזלים ובצקות המצטברות בגוף.
לאצה מנגנון טבעי של ניקוז פסולת והיא אינה גדלה לכן במים מזוהמים, על כן יש באפשרותה לנקות את גופינו ביעילות והיא תמיד בטוחה לשימוש. עם זאת, אצות נחשבות לקשות לעיכול בשל העובדה שאין הן מתפרקות או מתעכלות על ידי אנזימי העיכול כיוון שדפנות התאים שלהן עשויים מחומרים קשי עיכול.
על פי הרפואה הסינית: אנרגיית אצת וואקמה היא קרה וטעמה מלוח. האצות נחשבות כמחזקות את הכליות ואת הג'ינג המצוי בהן. הג'ינג הוא תמצית החיים המולדת, המרוכזת בביצית ובזרע, במוח ובמח העצמות מרגע ההתעברות, הריון, שפיכת זרע מוגברת, פעילות גופנית מאומצת או עבודה פיסית קשה מחלישים את אנרגיית הג'ינג. אחד המזונות היעילים ביותר לחיזוק הכליות ואנרגיית הג'ינג הוא האצות, על פי הרפואה הסינית אכילת אצות באופן קבוע מסייעת לנטרול רעלים, חילוף חומרים, ניקוי המערכת הלימפתית, חיזוק הכליות, שיפור השמיעה, הזיכרון, מערכת השלד, נשירת שיער, שיער המאפיר בטרם עת, שלפוחית שתן חלשה ועוד.
השאירו תגובה