השם בעברית: טפיוקה
השם באנגלית: TAPIOCA
כללי: חומר גלם עמילני דל טעם המשמש להכנת מזון. מיוצר משורש המניהוט ומיובש כתוצר לוואי בתהליך הכנת הפארופה בדומה להכנת פסטה מחיטה. גרגרי הטפיוקה הם כדורונים לבנים דמויי פנינים בקוטר של שני מילימטרים ויש גם טפיוקה בצורה של קמח כמו הקורנפלור. בישראל ניתן למצוא את הטפיוקה בחנויות המתמחות במוצרי מזון ממזרח אסיה. הטפיוקה אינה עשירה בטעם.
המקור: מקור הטפיוקה בברזיל ומשם הופץ למדינות טרופיות רבות אחרות. מקור השם טפיוקה מהמילה TAPIOCA בשפת הטופי שפירושה "המיץ שנסחט" שהוא תהליך הייצור של שורש המניהוט. בברזיל השם טפיוקה מתייחס למאכלים המיוצרים בתהליך דומה מצמחים אחרים כמו דקל הסגו.
שימושים: בברזיל מכינים מהטפיוקה דייסות וכשהוא מגיע במרקם גס יותר הם מכינים ממנו חביתיות. חביתיות הטפיוקה הן בעלות מרקם צמיגי, פודינג הדומה במרקמו לדייסת אורז. מבשלים את כדוריות הטפיוקה במים עד אשר הם מתרככים והופכים לשקופים למחצה ואז מוסיפים להם סוכר וחלב עם תבלינים כמו קינמון ואחרים. או נוזל אגוזי הקוקוס ומגישים מקורר עם פירות.
רפואה: הטפיוקה נקייה מגלוטן ועל כן מתאימה לשימוש לחולי צליאק.
השאירו תגובה