השם בעברית: כרוב
השם באנגלית: CABBAGE
השם המדעי: BRASSICA OLERACEA
תכונות כלליות: כרוב (כרוב הגינה) הוא ירק ממשפחת המצליבים. ניתן לאכילה נא או בצורות עיבוד שונות. שני המינים הנפוצים הם הכרוב הלבן והכרוב האדום אשר טעמו מעט יותר חריף. יש בנוסף גם כרוב סיני וכרוב ניצנים.היות וכושר השימור שלו ארוך היה משמש כאוכל לחורף בטרם הומצא הקירור. הסינים האכילו בו את הפועלים אשר עבדו על החומה הסינית וידוע היה כי ספנים אכלו ממנו מידי יום בהפלגות ארוכות.את הכרוב ניתן להנביט קודם בחממה או לזרוע מידית בגינה. הכרוב זקוק לקור יחסי ועל כן הגידולים העדיפים הם באביב ובסתיו.
הרכב: ערך קלורי נמוך ועל כן מוזכר בנשימה אחת עם דיאטות שונות. מכיל ויטמינים רבים בייחוד ויטמין C וויטמין K. עשיר בסידן, אשלגן, גופרית, סיליקה, מגנזיום, ברזל ומגוון ויטמינים. 22 קלוריות ל 100 גרם
שימושים: מאודה, אפוי, ממולא, מטוגן, חי וכבוש. הכרוב החמוץ משמש מרכיב קבוע בתפריט הגרמני, הסיני והיפני. בתהליך התסיסה מתווספים לכרוב חיידקים מועילים.
רפואי: הכרוב הוא גם צמח מרפא בעל ערך. בשימוש פנימי הכרוב משמש לטיהור מערכות הגוף ובשימוש חיצוני עליו משמשים כתחבושת להורדת נפיחויות. הכרוב מקרר ומרגיע גירויים. אזהרה: אכילה של ירק אחד כמזון עיקרי מסוכנת לבריאות. הכרוב גם משמש כמסלק רעלים ומשלשל. מונע מחלות סרטן ובמיוחד זה של המעי הגס. מעודד פעילות מערכת החיסון, קוטל חיידקים מזיקים, מרגיע כיבים ומשפר את מחזור הדם.
השאירו תגובה