השם בעברית: מנגולד
השם באנגלית: CHARD
כללי: מנגולד, או בשמו העברי, עלי הסלק, הוא צמח מאכל השייך למשפחת הסילקיים ונמנה כאחד מבני משפחת התרד. אחד מזני הירק המוכרים לאדם העתיקים ביותר.
הרכב: כמו התרד המנגולד מתאפיין בכמויות של ברזל, סידן וויטמינים שונים דוגמת הבטא-קרוטן. ויטמין K, מגנזיום. כוס אחת של עלי מנגולד מבושלים מספקת לגוף מחצית מהכמות המומלצת של ויטמין C הדרוש לגוף שהוא נוגד חמצון רב עוצמה. אבץ. ברזל וסיבים תזונתיים, מנגן, ויטמינים B6, E1,
שימושים: משתמשים בחלקים התחתונים והעליונים של עלי המנגולד שאלה אינם סיביים מידי. השימוש הוא לסלטים, למילוי במקום עלי כרוב, פסטה, חביתות ירק, לזניה ותוספת לכל מקום בו משתמשים בתרד לשיפור ולשדרוג. מנגולד עם חומוס, סלט עלי מנגולד, מרק מנגולד עם שעועית, פשטידות עם בשר טחון ופטריות.
רפואי: תכולת הבטא קרוטן אשר הופך לויטמין A ומסייעת במניעת סרטן וחיוני לראייה טובה ותורם להגנה בפני סוגים שונים של סרטן ונזקי עישון.וכן תכולה גבוהה של ויטמין K החיוני לשמירה על בריאות העצמות. המגנזיום הנמצא במנגולד נחוץ לבריאות השרירים, העצבים והעצמות. האבץ מסייע לבריאות הלב ושמירה על לחץ דם תקין. הויטמינים במנגולד גם פועלים להאטת התהליכים השכליים המגיעים עם התקדמות הגיל.
אזהרה: מי שסובל ממחלות בכליות ובכיס המרה מוטב לו להיועץ ברופא לגבי צריכת מנגולד. אין לבשל מנגולד בסיר אלומיניום שכן אז הוא ישנה את הצבע כתוצאה מהאוקסאלטים שבמנגולד.
השאירו תגובה