השם בעברית: גבינת קשקבל
השם הלועזי: CACIOCAVALLO
כללי: גבינה בולגרית קשה וצהובה. מיוצרת על פי המסורת בגושים של 6-9 ק"ג, המוכנים לאחר ששה חודשים. כאשר היא טרייה יש לה קליפה דקה בצבע חום-צהוב והיא חצי קשה אולם ככל שהיא מתיישנת היא מתייבשת לגבינה קלה לפרוד וגירוד. הגבינה מלוחה ופיקנטית ולפני הצריכה יש להתחשב בגילה.
מקור: בולגריה המשופעת בכבשים.
הרכב: גבינת הקשקבל עשירה בחלבון והיא מקור מצוין למינרלים כסידן, זרחן, מגנזיום, אבץ, ברזל וויטמינים.
רפואי: גבינת הקשקבל מתאימה לאנשים בעלי רגישות חלקית ללקטוז ולמרות תכולת השומן הגבוהה היא קלה לעיכול ומכילה שומן בלתי רווי שהוא אמור להיות מגן מפני מחלות לב וכלי דם.
שימושים: אין ספור מאכלים שרובם נובעים מהמטבח היווני והבלקני כמו גבינת קשקבל מטוגנת עם ביצה, לחמניות שמרים עם גבינת קשקבל, גלילות חצילים בגבינת קשקבל, פשטידות, בורקס, מאפים משונים. גבינת הקשקבל אינה נמסה בבישול. המאכל הבולגרי הפופולארי הוא קשקבל "פנה", פרוסות קשקבל טבולות בחלב, מגולגלות בפרורי לחם ומטוגנות. עוד שימוש פופולארי הוא קוביות קשקבל בסלט עם זיתים. בנוסף כמובן לפיצות, בורקס, מרקים, כריכים וחטיפים. מתאימה להיות מוגשת עם יין מרלו.
השאירו תגובה