השם בעברית: קולרבי
השם באנגלית: KOHLRABI
השם המדעי: BRASSICA OLERACEA
תכונות כלליות: קולרבי שייך למשפחת המצליבים (כרוביים) יחד עם הכרוב, כרוב ניצנים, לפת, ברוקולי ועוד ועוד. החלק האכיל של הקולרבי הוא גזעו הפחוס בצורת כדור ממנו יוצאים ענפים עם עלים. יש לקטוף אותו כשיגיע לקוטר של כ-8 ס"מ. הקולרבי דורש אדמה עם דרגת חומציות מסוימת. ניתן להנביט זרעים במנבטה מחוממת מכוסה בפלסטיק או אפילו בבית חודשיים לפני תום החורף לצורך גידול קולרבי באביב. את השתילים ניתן להעביר לערוגות כששה שבועות לאחר הנביטה. יש לשמור על מרחק בטוח מכל ירק אחר ממשפחת הכרוביים וזאת עקב הנטייה להתערבב בהפרייה בתוך המשפחה. זאת כאשר מגדלים את הקולרבי לצורך שמירת הזרעים.
מקור: כנראה ממרכז ומערב אירופה ומשם התגלגל להודו וכיום נחשב בהודו למרכיב חשוב מאד בתזונה שם.
הרכב: הקולרבי מהווה מקור מצוין לויטמין C ולסיבים תזונתיים. הערך הקלורי של הקולרבי הוא 27 ל 100 גרם, 1.7 גרם חלבון ו 6.2 גרם של פחמימות. בנוסף יש אשלגן וסידן.
רפואי: הירקות ממשפחת הכרוביים נחשבים כמונעים סרטן שכן הם מכילים סולפוראן ואינדול 3 קרבינול ואלה משמשים כנוגדי חמצון ובעלי השפעה מגינה מפני סרטן השד. יש מחקרים המראים כי אכילת קולרבי פועלת למניעת סרטן השלפוחית או לפחות לעכב את התפתחותו. במסורת הרפואית הקולרבי מעודד הפרשת נוזלים ומסייע לעיכול.
שימושים: אפשר לאכול חי עם מלח או צלוי, אפוי או מבושל, מאודה או מוקפץ או כחלק מאין ספור של מרשמי סלטים.
השאירו תגובה