השם בעברית: שמפיניון
השם באנגלית: CHAMPIGNON MUSHROOMS
השם המדעי: AGARICUS BISPORUS
כללי: שמפיניון הוא השם המסחרי של פטריית הפקועה הדו נבגית התרבותית. בארץ גדלים מספר זנים מן הסוג פקועה כאשר חלקם טובים למאכל וחלקם רעילים. הפקועה היא פטרייה ספרופיטית הגדלה בטבע על הקרקע במקומות בהם הקרקע מועשרת בהפרשות בקר או סוסים ועל ערימות קומפוסט. במהלך גידול הפטרייה משתמשים במצע קומפוסט המשמש כמזון עשיר אשר בו מתפתח התפטיר ובשכבת כיסוי למעלה ומתפתחים גופי הרבייה ולכך משמש בכבול לרוב. הקומפוסט מורכב מקש חיטה ורפד לולים ולאחר הגידול מנוצל המצע כקומפוסט בשדות חקלאיים. פטריית השמפיניון היא זמינה וזולה, נוחה לגידול ומתרבה במהירות על מצע גידול, בחדרים מבוקרי אקלים. ניתן להשיגה בגדלים שונים. הגודל הוא פונקציה של משך הגידול וההבשלה.
המקור: גידולה התרבותי של פטריית השמפיניון החל בסביבות פריס, במרתפים טחובים ואפלים ובמנהרות חשוכות במאה השבע עשרה ומאז הלך והתעצם העניין המסחרי בה, וכיום היא הדבר הגדול ביותר בנושא פטריות המאכל. בארץ הוחל בגידול פטריות השמפיניון בערך לפני חמישים שנים ובעקבות מחקרים בחמש עשרה השנים האחרונות חלה תנופה גדולה בגידול ובשיווק.
שימושים: פטריות מטוגנות עם כבד ופרורי לחם, כתוספת לבשר, לדגים, לרטבים, למרקים, קיש פטריות, פטריות בשמנת. טעמה הנוח הכמעט בלתי מורגש משתלב בכל צורת בישול תהיה זו אפייה או טיגון, הקפצה, החמצה וכדומה. פטריות שמפיניון מוגשות גם במילוי בשר ועשבי תיבול עם אגוזים.
אזהרה: יש לשים לב לא לקטוף פטריות בלי שיהיה מישהו בעל ידע נוכח.
השאירו תגובה