מתכון לחומוס

מספר מצביעים: 19
מצרכים
חצי קילו גרגירי חומוס
כפית אבקת אפיה
מיץ מחצי לימון
5 כפות טחינה
2 שני שום
מלח
פלפל
שמן זית

אופן ההכנה

קונים גרגירי חומוס בחונות קיטניות - רצוי מזן הדס. וגרגירי חומוס שהכי מתאימים הם קטנים.
משרים את הגרגירים לכ - 24 שעות ודואגים להחליף את המים לפחות פעמים במשך הזמן הזה.

מבשלים את הגרגירים לכשעה וחצי, מוסיפים את כפית אבקת האפייה ומבשלים עוד כ 20 דקות.

מורידים את הגרגירים מהאש, שופכים את מי הבישול ושומרים כחצי כוס מהם.

נותנים לגרגירים להתקרר, רצוי ע"י שטיפה במים - כך מורידים את טעם הלוואי של אבקת האפיה. ללא קירור של הגרגירים הטחינה תתפרק ולא ייווצר המרקם הרצוי לחומוס.

מכניסים את הגרגירים לקערת תחינה, מוסיפים את שאר המרכיבים כמו מיץ לימון, [[שמן זית]] ותבלינים. ומתחילים לטחון.
את הטחינה יש להוסיף בקצב איטי ובהתאם לתוצאות וכך גם עם המים – שמוסיפים אותם לאט לאט על מנת למנוע מהחומוס להפוך לנוזלי. תופעה נוספת שנגרמת כתוצאה מעודף מים, היא פגיעה במרקם החלק של החומוס, המים גורמים לו להיטחן באופן גבשושי. כמובן שכודם מוסיפים את מי הבישול, ורק במידת הצורך מוסיפים מי ברז.

הערות:
1. רצוי להשתמש ב[[טחינה היונה]]
2. אפשר לעשות זאת גם באמצעות חומוס מקופסאות שימורים או חומוס קפוא – רק שהמרקם לא יהיה מושלם.
3. איך יודעים כשהגרגירים מוכנים??? – לפי צבע בגוון צהוב כתום וסדק העובר לאורך הגרגר.
4. יש כאלו שטוחנים 1-3 ביצים קשות עם גרגירי החומוס
5. שמן זית מוסיפים לפי הטעם אבל לא לשכוח שם טחינה היא סוג של שמן....

על מנת להגיע למרקם הנכון של החומוס צריך ניסיון של שנים עד אז שווה למצוא חומוסיה באינדקס המסעדות מזרחיות שלנו ולהנות מהיצירה של כאלו שכבר מבינים עיניין.

מתכון מצולם בוידאו:

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.

תגובות

תמונת פרופיל

לגבי הטחינה..

שימו לב, צריך להוסיף טחינה גולמית (כלומר לפני שהוספתם לה מים), ולא טחינה מוכנה קנויה. לא כדאי ללכת על טחינה משומשום מלא כי הטעם שלה חזק מדי ומשתלט על המנה. רינת (2007-11-01 16:38:44)

30 מתוך 115 אנשים חשבו שהביקורת הזו עזרה להם. האם חוות דעת זו עזרה לך?