מתכון פוקצ'ה איטלקית עם טוויסט ים תיכוני

מספר מצביעים: 2
מצרכים
2 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
מלח
קצח
כפית שמן
גרגרי כוסברה
חמאה להמיס בסוף האפיה

אופן ההכנה



פוקצ'ה היא התוספת האולטימטיבית לכל ארוחה. היא פריכה, שמנונית וטעימה וכיף לנשנש איתה את הסלטים.
המתכון המצולם אומנם ארוך לצפיה אבל חשוב לצפות על מנת להבין איך ללוש את הבצק ולערבב ומכיל המון טיפים חשובים לאפיה בכלל ולפקוצ'ה בפרט.


במתכון הזה הפוקצ'ה מגולגלת בסוף ומוגשת כמו לחמניה מאורכת, היא מאוד פריכה והכי חשוב לאכול אותה מיד כשמוצאים מהתנור.


1. מערבבים את החומרים


2. קולים את הקצח ואת גרגירי הכוסברה


3. שמים בצד לתפיחה של שעה וחצי


4. לשים שוב את הבצק, מרדדים ומקפלי


5. שמים לתפיחה של שעה נוספת (אפשר גם פחות)


6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כ - 20 דקות


7. מוצאים את הפוקצ'ות החמות, ממיסים מעליהן מעט חמאה - וטוחנים. דגשים: יש לערבב היטב את החומרים וללוש אותם כרבע שעה. רצוי לערבב את החומרים כשהם יבשים לפני הוספת המים.


לא לשים יותר מידי קמח, אחרת הפוקצ'ה מאבדת את הגמישות שלה.
פוקצ'ה טובה מבוססת על שמן זית.

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.