עוגת אגוזים גרוזינית

מספר מצביעים: 11
מצרכים
לבצק;
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
2 כפות דבש
3 ביצים
תמצית וניל
1 כוס אגוזי מלך טחונים
מעט מלח

למלית
130 גרם חמאה רכה
1 כפית קוניאק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות אבקת סוכר
350 גרם ריבת חלב

אופן ההכנה

בקערה שמים את כל מרכיבי הבצק, לשים היטב עד לקבלת
בצק אחיד ורך.

מחלקים את הבצק לחצי, מרדדים כל עלה בגודל התבנית ובעובי
של חצי ס"מ.

מעבירים מחצית אחת לתבנית 35X25 אם יש תבניות באותו גודל
אופים בו בזמן,

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
זמן אפייה כ- 20 דקות.

המלית , בקערה מניחים ריבת חלב, חמאה וקוניאק, מערבבים היטב
למלית אחידה.

מורחים מחצית מהמלית על חלק אחד של הבצק, מכסים בחלק השני
מעליו מורחים את המחצית הנותרת של המלית, חותכים את העוגה
לריבועים בגודל 5 ס"מ, מעל מפזרים את האגוזים הקצוצים גס.

מאחסנים במקרר, מגישים למחרת היום עם אבקת סוכר מעל.

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.