עוגת גבינה אפויה מתכון מנצח

מספר מצביעים: 6
מצרכים
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפרורים
100 גרם חמאה מומסת

למלית
1 גביע שמנת
2 כפות רום
1/3 כוס צימוקים קטנים כהים
750 גרם גבינה לבנה 5%
1/4 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
3 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר

לציפוי
2 גביעי שמנת
2 כפות סוכר

אופן ההכנה

מערבבים את שברי הביסקוויטים בחמאה המומסת, משטחים את התערובת
בתבנית קפיצית מס. 25 מרופדת בנייר אפייה, שומרים במקפיא.

משרים את הצימוקים ברום כרבע שעה.

בקערה מערבבים גבינה, שמנת, קמח, קורנפלור , חלמונים וסוכר, מערבבים עד
לקבלת תערובת חלקה.

בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, מקפלים בעדינות לתערובת
הגבינה, מוסיפים צימוקים ללא נוזלי הרום ומערבבים.

יוצקים על בסיס הביסקוויטים ומיישרים


מחממים תנור ל- 160 מעלות.
זמן אפייה כשעה.
כשהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז, מוציאים ומצננים 10 דקות ולא מכבים תנור.

מצפים את העוגה בתערובת השמנת והסוכר, יוצקים מעל העוגה ומחליקים.

ממשיכים באפייה כ-10 דקות עד שהציפוי מתייצב.

מצננים , מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

מקשטים במעט צימוקים ברום ודבש או בענבים ומגישים.

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.