עוגת סולת עם אגסים

מספר מצביעים: 2
מצרכים
חצי כוס סוכר
4 אגסים קלופים
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
4 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה

במחבת חם, שמים 1/2 כוס סוכר ומכינים קרמל, מבשלים על להבה נמוכה, יוצקים את הקרמל
לתבנית מס. 26.

בסיר מבשלים את האגסים ב- 2 כוסות מים כ- 20 דקות, מצננים בתוך הנוזל.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר , בהדרגה מוסיפים קוקוס, קמח, סולת ואבקת אפייה, מערבבים
לבלילה אחידה, מוסיפם חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס שמן ומערבבים.

מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומשטחים מעל הקרמל, מוציאים את האגסים מנוזלי הבישול
חוצים לאורך ומסדרים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.
זמן אפייה כ- 40 דקות.

כשהעוגה מזהיבה מברישים מעל בסירופ שנותר מבישול האגסים.

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.