עוגת פסיפלורה ומנגו הדורה וחגיגית

מספר מצביעים: 1
מצרכים
לסירופ
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס מים רותחים
2/3 כוס מים קרים
3 כפות וודקה

לקרם שמנת
11/2 כפיות ג'לטין
1/4 כוס מים קרים
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
1 מנגו גדול פרוס דקיק
4 פסיפלורות
9 בישקוטים

אופן ההכנה

עם כוס סוכר מערבבים עד להמסת הסוכר מוסיפים
מים קרים וודקה ומערבבים.

קרם השמנת, יוצקים מים לסיר קטן ומרתיחים על
להבה בינונית, שמים מעל הסיר קערה קטנה חסינת
חום ושמים בה ג'לטין ומים מערבבים וממיסים.

מצננים ושמים בקערת השמנת החמוצה עם סוכר
ומערבבים ומסירים מהאש.

בקערת המערבל שמים את השמנת המתוקה ומקציפים,
לקצפת יציבה, מוסיפים מהקצפת כף לג'לטין ומערבבים.

מוסיפים את הקצפת לקערה עם השמנת ומערבבים עם
הג'לטין בתנועות עדינות.

הרכבת העוגה, בתבנית מאורכת וצרה מרפדים את התחתית
והדפנות בנייר אפייה, יוצקים לתבנית 1/3 מקרם השמנת
מיישורים מעט ושמים שכבה של פרוסות מנגו, מטפטפים
מעל את תוכן הפסיפלורה, טובלים את הבישקוטים בסירופ
ומסדרים לאורך המנגו, יוצקים מעל שליש נוסף מקרם השמנת
מסדרים שכבה נוספת של פרוסות מנגו, מטפטפים מעל תוכן של
פסיפלורה נוספת, יוצקים את שארית הקרם ומיישרים, מכסים
ומאפסנים במקפיא כחמש שעות.

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.