עוגת שמרים

מספר מצביעים: 2
מצרכים
2 כפיות שמרים יבשים
1 ביצה
21/2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
2/3 כוס חלב
50 גרם חמאה רכה
קורט מלח

לציפוי
2 גביעי שמנת חמוצה
1/2 כוס פירות יער קפואים
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח שמרים וסוכר, מוסיפים
את הביצה והחלב ומערבבים. עד שנוצר בצק אחיד ודביק,
במידה והבצק יבש מידי מוסיפים בהדרגה עד 4 כפות חלב.

מוסיפים את החמאה והמלח ומעבדים היטב את הבצק.

מכסים את הקערה, מתפיחים בטמפרטורת החדר עד שהבצק
מכפיל את נפחו, ניתן לחילופין להתפיח לילה במקרר.

מעבירים לתבנית מלבנית מצופה בנייר אפייה, משטחים לשכבה אחידה.
מערבבים בקערה את השמנת, ביצים וסוכר וניל,יוצקים על שכבת הבצק
ומפזרים בצורה אחידה את פירות היער.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.
שמן אפייה כ- 35 דקות, או עד שהציפוי יציב.

חלק מהציפוי עשוי לשקוע.

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.