עוגת תפוחים

מספר מצביעים: 1
מצרכים
לבצק
11/3 כוסות קמח
120 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 ביצה
1 כף פרורי לחם

תפוחי עץ ירוקים וחמוצים קלופים חתוכים לפרוסות דקות
1/4 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
30 גרם חמאה ממוסת
1 כפית תמצית וניל

אבקת סוכר

אופן ההכנה

בצק; בקערה לשים את כל מרכיבי הבצק, מפרידים שליש מהבצק
תבנית בקוטר 24 ס"מ מרפדים בשליש מבצק את התחתית.

שומרים בצד את יתרת הבצק.

בקערה מניחים את פרוסות תפוחי העץ, מוסיפים לימון, סוכר, חמאה ותמצית
וניל, ומערבבים.

זורים על הבצק שבתבנית פירורי לחם בשכבה אחידה, מניחים מעל את שכבת
המלית באופן אחיד.

מרדדים את הבצק שנותר לעלה בעובי 1 ס"מ, חותכים מהעלה רצועות בעובי 1 ס"מ
ומניחים אותן בצורת שתי וערב במרווחים קטנים.

מחממים תנור ל- 180 מעלות
זמן אפייה כ- 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה

מוציאים מהתנור זורים אבקת סוכר ומגישים.

לפינוק אמיתי מוסיפים קצפת או גלידת וניל

הוסיפו תגובה

שם: איימל:

בבקשה מלאו את הפרטים החסרים

התגובה הינה באחריות כותבי התגובה בלבד. האתר שומר לעצמו את הזכות להסיר תגובות בהתאם לשיקול דעת העורכים. יאושרו רק תגובות אינפורמטיביות ומנומקות בלבד.