מחפשת מנה שאפשר להגיש קר או חם מבוססת דג, רצוי בקלה – או מתכון דג בקלה חריף
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
מצרכים
4 דגי בקלה במשקל 1 ק"ג
1/3 כוס מיץ לימון
מלח
להכנת הרוטב
1 כף שמן
כמה שיני שום מעוכות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
13/4 כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית צ'ילי אדום חריף
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
אופן ההכנה
לאחר שטיפת הדגים מטפטפים עליהם משני הצדדים מיץ לימון, זורים מלח משהים לרבע שעה, ושוטפים.
הכנת הרוטב
בסיר שטוח מחממים שמן, מוסיפים שום ומטגנים, מוסיפים רסק עגבניות מאדים על להבה בינונית 5 דקות,
יוצקים מים, מיץ לימון, אבקת צ'ילי ופטרוזיליה, מתבלים ומרתיחים.
מניחים בזהירות את נתחי הדג ברוטב הרותח.
מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים – 25 דקות.
מטלטלים את הסיר בעדינות מידי פעם.
הרוטב צריך להיות סמיך.
טועמים משפרים תיבול מגישים חם או קר טעים ב-2 המקרים.